Kerstcadeautjes voor de kinderen in het ziekenhuis
Groep 6 heeft mooie houten ballen met: sterren, hartjes, elanden en een prachtige glitterrand gemaakt als kerstcadeautje voor de zieke kinderen in het Lucas- Andreas ziekenhuis. We hebben het  geverfd, ingepakt en er een lief briefje  bij geschreven. Donderdag 22 december gaan twee kinderen uit groep 6, twee uit groep 7 en twee kinderen uit groep 8 de cadeautjes samen met juf Yvette en juf Ligtenberg naar het ziekenhuis brengen.

=========================================

HANDVAARDIGHEID

=====Strandje====

======================================

HANDVAARDIGHEID

Voor de schooltuintjes hebben de kinderen bordjes gemaakt.
We hebben geschilderd en getimmerd.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Nieuwe juf in groep 6
Misschien heeft u haar al in de klas gezien. Sinds 28 januari 2016 is juf Veroniek als LIO-stagiaire gestart in groep 6. Een LIO-stagiaire is een leerkracht in opleiding. Zij zal over enkele maanden haar studie afronden als gediplomeerd leerkracht. Binnenkort is zij zelfstandig werkzaam op de donderdag en vrijdag in de groep. Zij is een volwaardig leerkracht, dat wil zeggen dat indien u vragen of problemen heeft, u gerust naar haar toe kunt gaan. Veroniek zal aanwezig zijn tot de zomervakantie.

Juf Rita zal op de donderdag en vrijdag extra hulp geven aan leerlingen van deze groep en eventueel ook aan andere groepen.

Schooltuinen
De binnen schooltuinlessen zijn op woensdag 24 januari, dinsdag 16 februari en woensdag 16 maart van 10.30 tot 12.00 uur.
De buitenles begint op woensdag 6 april. Die is iedere woensdag tot de zomervakantie. We vertrekken om 10.15 uur.
De kinderen hebben voor de buitenles nodig: een emmer en kaplaarzen (of oude schoenen).
Let op belangrijk!
Elke keer gaan er tenminste twee ouders mee anders gaat de schooltuinles niet door.
Geef u zo snel mogelijk op bij de juf.

Digitale huiswerk:
Maandag : Bloon
Dinsdag : Rekentuin
Woensdag: Nieuwsbegrip
Donderdag : Bloon
Vrijdag: Rekentuin
Weekend: Topomaster
Elke dag een kwartier hardop lezen.
Tafel- en deelsommen , klokkijken oefenen.

Wat leren wij de komende weken?
Rekenen:
Cijferend optellen en aftrekken, breuken, schattend rekenen, oppervlakte, omtrek, diagrammen, liter, deciliter en mililiter.
Taal:
Persoonsvormen, hele werkwoorden, voltooid deelwoord, onderwerp, tegenwoordige- en verleden tijd, zinsdelen, voegwoorden en samenstellingen.
Spelling:
Werkwoordspelling, persoonsvorm, tegenwoordige tijd, verleden tijd, woorden met: -age (bagage) -oge (horloge) -iaal (liniaal) -eaal (ideaal) -ieel (principieel) -ueel (actueel) -isch (automatisch) -tie (actie)

in de klas: Bedirhan en Yassin
 ========================================================

Iedereen in groep 6 drinkt nu water, lekker gezond!!

De kinderen oefenen nieuwsbegrip op de computer.

De kinderen werken samen met hun stermaatje aan rekenen.

Les van de Krakeling.

Proefje aan de hand van het thema 'raar maar waar' van de kinderboeken week.