We doen deze week "het Kinderrechtenspel" en er wordt heel hard gewerkt aan prachtige posters. Er wordt gediscussieerd over kinderrechten en over hoe anders de wereld eruit zou kunnen zien als kinderen zouden kunnen meebeslissen. Kinderrechten zijn belangrijk!!

Ieder jaar gaat de Profijtklas een aantal lessen tijd besteden aan de Anne Frank-krant, want dat past mooi bij de tijd van het jaar: in mei vallen immers de Dodenherdenking en Bevrijdingsdag.
Dit jaar is het thema: Leren van de Geschiedenis.
Belangrijke onderwerpen zijn: "Kinderen tegen onrecht" en  "Verzet". We gaan hier samen over praten en lezen, we spelen "" Het Kinderrechten Spel".

De Profijtklas heeft zich intensief bezig gehouden met de gemeenteraadsverkiezingen.
Als laatste onderdeel was er een Verkiezingsquiz, die werd gewonnen door Banou!!!

En natuurlijk moesten er ook grafieken gemaakt worden, dat is een belangrijk onderdeel van het lesprogramma van de Profijtklas.
Ieder groepje had een andere enquête-vraag bedacht, en ging alle juffen en meesters vragen naar hun mening. Met die resultaten moesten ze een grafiek maken.

In de Kinderboekenweek is de Profijtklas gedichten gaan lezen. En iedereen mocht een gedicht uitzoeken (op een kaart) dat hem of haar het meest aansprak. Waarom ze voor dat gedicht kozen hebben ze er naast geschreven. Dat leverde een mooie gedichtenmuur op. Kom gerust eens kijken!

Hieronder twee foto's van gedichten die Aya en Khail het leukst vonden, met hun motivatie erbij.

We zijn alweer een paar weken bezig met de Profijtklas 2017-2018, en hebben al heel veel bijzondere dingen gedaan.
In de eerste weken bezochten we de Gevaarlijke Vallei: een fantasieplek waar veel geheimzinnige obstakels zijn zoals: Fligranten op skateboards, vliegende Bakito's, schoppende Kamieden..... Ook mistbanken, diepe putten en mysterieuze grotten.
De leerlingen moesten waarschuwingsborden maken voor deze obstakels en als je benieuwd bent hoe deze eruit zien dan moet je maar even komen kijken.

De NIEUWE Profijtklas!
Welkom Aya, Yasmine, Khail, Jorden, Dede-Yunus, Lina, Intissar, Younes, Alkan, Salina, Banou, Lequinciyo, Ayoub, Arsema en Rouaïda uit groep 7!
We gaan er een leuk jaar van maken en héél veel leren!