EEN GEZONDE SCHOOL, HOERA!!!!!

De Kraemerschool heeft het certificaat GEZONDE SCHOOL ontvangen!!!
Wij vinden het belangrijk dat kinderen gezond opgroeien. Naast?? ouders kan ook de basisschool een belangrijke bijdrage leveren?door op een positieve manier sporten, bewegen en???
gezond eetgedrag te stimuleren. Kinderen brengen immers een groot deel van hun tijd door op school, waar ook gegeten en gedronken wordt.
Alle kinderen op de Kraemerschool drinken nu water en eten boterhammen, vers fruit en verse groenten.
Certificaat Gezonde School
Het Certificaat Gezonde school is een erkenning voor scholen die de gezondheid van hun leerlingen hoog in het vaandel hebben staan en wordt toegekend door de GGD.
Voordelen van een Gezonde School
De belangrijkste voordelen zijn:
-   Betere gezondheid voor leerlingen en leerkrachten.
-  Gezondere leerlingen leveren betere schoolprestaties.

Wat fijn dat we dit met z'n allen hebben behaald!!!!

Samen met JumpIn zijn wij  gestart met een gezond voedingsbeleid.
Naast sporten is gezond eten en drinken voor alle kinderen belangrijk.
Via gezonde voeding krijgen kinderen voedingsstoffen binnen die van belang zijn voor een gezonde groei en een goede ontwikkeling en kunnen kinderen zich beter concentreren.

Gezond eten en drinken
-  Wat eten en drinken wij op school:
-  We drinken alleen water
-  We eten groente en fruit
-  We eten bruine boterhammen.
-  Witte boterhammen mogen ook, maar liever niet.
-  Gezond beleg wordt aangeraden.Gezonde traktatie

Kinderen krijgen per schooljaar al gauw 25 traktaties. Dat mag ook, want jarig zijn is feest! Maar het is dan wel goed om traktaties voor op school klein, gezond en niet te calorierijk te maken.
Een richtlijn kan bijvoorbeeld zijn:
-  Alleen fruit/groente, ongeveer 75 calorieën.
-  Wij adviseren ouders om kleine gezonde traktaties te maken zoals in de waaier.

Kijk voor nog meer leuke ideeën op: http://www.gezonde-traktatie.nl/gezonde-traktaties/